pátek 20. září 2013

До свидания Россия!

Je na čase se s Ruskem aspoň na chvíli rozloučit. Celkové 4,5 měsíce strávené v největší zemi světa jsem si maximálně užila. Poznala jsem novou kulturu, nová města, nové lidí, jiné způsoby uvažování, jiné pracovní návyky a v neposlední řadě jsem si vylepšila ruštinu. 

 Moje slovní  zásoba se kromě běžných frází jako  „kolik stojí chléb“ a „jak se dostanu do…“  rozrostla i o takováto spojení:
  • Budeme hrát na babu a na schovku- будем играть доганалки и приадки
  • Kousl mě králík – кролик меня yкусил
  • Nelechtej mě- меня не нада шикотать
  • Městečko usíná a probouzí se mafie. Koho mafie zabije? . город засыпает и просипается мафиа, кого мафиа убивает?
  • Pneuservis – шиномонтаж
 Nikdy nevíte, kdy se vám to může hodit 
Ani ne tak Rusko jako lidé, které jsem tam potkala mi budou chybět:  Saša, Lucy, moje dětičky z Nižního Novgorodu, Šárka, Baška, Leo, Marko, Andrew a další.


NYNÍ ALE VSTŘÍC DALŠÍM DOBRODRUŽSTVÍM!

Na závěr, jen tak pro zasmání. Jak jste na tom s ruštinou? Stejně jako pan Svěrák? :D

1 komentář:

  1. Jmenuji se Miroslava Němcová, z regionu Český Krumlov (Česká republika). Po 12 letech manželství jsme byli s manželem v jedné z trav, dokud mě konečně neopustil a přestěhoval se do Kalifornie, kde jsem s jinou ženou. Cítil jsem, že můj život skončil a mé děti si myslely, že už nikdy neuvidí svého otce. Snažil jsem se být silný jen pro děti, ale nemohl jsem ovládnout bolest, která trápí mé srdce, moje srdce bylo plné smutku a bolesti, protože jsem byl do svého manžela opravdu zamilovaný. Každý den a noc o něm přemýšlím a vždy si přeju, aby se ke mně vrátil, byl jsem opravdu naštvaný a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr. Osagiede může pomoci získat zpět věci rychle. Cítil jsem, že ho vyzkouším. Kontaktoval jsem ho a řekl mi, co mám dělat, a udělal jsem to, pak mi udělal kouzlo Láska. O 48 hodin později mi můj manžel opravdu volal a řekl mi, že mi a dětem tak moc chybí, tak úžasné !! Tak se vrátil tentýž den s velkou láskou a radostí a omluvil se za svou chybu a za bolest, kterou způsobil mně a dětem. Od toho dne bylo naše manželství silnější než předtím, díky Dr. Osagiede. on je tak mocný a já jsem se rozhodl podělit se o svůj příběh na internetu, že Dr. Osagied skutečné a silné kouzlo kouzlo, že budu vždy modlit, aby žili dlouho pomáhat svým dětem v době potíží, pokud jste tady a potřebujete své Ex zpět nebo se váš manžel přestěhoval do jiné ženy, už neplakejte, kontaktujte toto mocné kouzlo. Zde je jeho e-mailová adresa: doctorosagiede75@gmail.com nebo whatsapp +2349014523836 viber na +2349014523836

    OdpovědětVymazat